De zanger van The Troggs is overleden

Reg Presley, de zanger van de Britse groep The Troggs, is overleden. Hij werd 71 jaar oud. The Troggs scoorden hits in de jaren 60, zoals "Wild thing", "With a girl like you" en "Love is all around". Een jaar geleden kondigde Presley aan dat hij zou stoppen met optreden, omdat er bij hem longkanker was vastgesteld. Hij stierf thuis in Hampshire, omringd door zijn familie.
AP2008

Presley stichtte The Troggs in het begin van de jaren 60. De groep wordt beschouwd als een van de eerste garagerockbands. De vier leden van de groep konden nauwelijks een instrument bespelen. Hun eenvoudige gitaargeluid groeide uit tot hun handelsmerk en had invloed op de latere garagerock en punk.

Het nummer "Love is all around" uit 1968 werd hun laatste grote hit. De groep bleef wel samen en bleef optreden. In 1994 coverde de Schotse groep Wet Wet Wet "Love is all around" voor de film "Four weddings and a funeral". De cover scoorde wereldwijd. Die financiële meevaller liet Presley toe om zijn interesse in het paranormale te botvieren. In 2002 publiceerde hij een boek "Wild things they don't tell us" over graancirkels en UFO's.

In januari vorig jaar postte Presley een brief op de website van The Troggs, waarin hij zijn afscheid van de muziekwereld aankondigde. Presley maakte bekend dat hij vocht tegen longkanker. "Ik moet een punt zetten achter The Troggs en met pensioen gaan. Ik zou jullie allemaal willen bedanken voor de kaartjes en telefoontjes en voor jullie liefde, trouw en steun al die jaren."

1966 AP