Gasophoping is oorzaak ontploffing wolkenkrabber

De ontploffing in een wolkenkrabber van 214 meter hoog in Mexico-stad vorige week is veroorzaakt door een gasophoping in de kelder. Bij die explosie zijn toen 37 doden en meer dan 100 gewonden gevallen. In het gebouw is de zetel gevestigd van de nationale oliemaatschappij.
AP2013

De dodelijke ontploffing in de hoofdzetel van de Mexicaanse nationale oliemaatschappij Pemex is veroorzaakt door een gasophoping in de kelder. Een elektrische vonk zou het gas hebben doen ontploffen. Dat zeggen experts. Er zijn nergens explosieven gevonden. De exacte oorzaak van de gasophoping is nog niet bekend, maar wellicht is het ergens gelekt uit een leiding diep onder de grond en heeft het gas via de riolering een weg naar de kelder gevonden.

Het bedrijf Pemex, afkorting voor Petroléos Mexicanos, heeft de afgelopen decennia verschillende zware gasongevallen meegemaakt, meestal in de raffinaderijen zelf. In september vorig jaar vielen nog 30 doden bij een explosie op een gasinstallatie in het noorden van Mexico.