Limburgs voedingsbedrijf bouwt nieuwe fabriek

Het voedingsbedrijf Damhert uit Heusden-Zolder in Limburg gaat zoetstoffen produceren voor de frisdrankengigant Pepsico en de zuivelgroep Yoplait. Het bedrijf gaat daarvoor niet alleen nieuwe mensen aanwerven, maar ook een nieuwe fabriek bouwen.

Damhert heeft met Pepsico en Yoplait een groot contract afgesloten voor de productie van de natuurlijke zoetstof tagatose. Tot nu toe maakte het bedrijf de zoetstof enkel voor haar eigen producten, die enkel in de Benelux verkocht worden. Met de megacontracten wordt het bedrijf een wereldwijde leverancier van de zoetstof.

“We komen van een kleine kmo en zetten nu de stap om ons product wereldwijd te verkopen”, zegt zaakvoerster Grete Remen (kleine foto). “We staan nu op een sleutelmoment. Dit is een hele stap.” Het bedrijf gaat nu extra mensen aannemen. “We hebben nu een fabriek in Italië. De bedoeling is om op korte termijn (tussen 6 maanden tot een jaar, nvdr.) de productie van de zoetstof naar België te brengen.”

Het is nog niet duidelijk waar de fabriek gaat komen en hoeveel mensen er aan de slag zouden kunnen. Het is alvast goed nieuws voor de regio die nu zwaar getroffen wordt door de sluiting van de fabriek van Ford in Genk.

BELGA/VIDAL