Offerblokkendief krijgt een jaar cel

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een 48-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Hij maakte zich schuldig aan offerblokdiefstallen in Nieuwpoort en Koksijde.

Op 19 september 2011 sloeg de man een eerste keer toe in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort. De bewakingscamera registreerde hoe hij 200 euro uit de offerblokken haalde. Ook in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk in Koksijde probeerde de offerblokkendief zijn slag te slaan. Daar werd hij op 2 september 2012 echter betrapt.

De man ontkende de feiten, hoewel hij op dat moment onder andere een stok met kleefband bij zich had. Dat zijn de gebruikelijke hulpmiddelen om offerblokdiefstallen te plegen zonder de offerblokken te moeten openbreken. De dader had al een uitgebreid strafblad en werd door de strafrechter tot een effectieve celstraf van twaalf maanden veroordeeld.