Schietende Obama is een hit op internet

De foto die het Witte Huis enkele dagen geleden heeft vrijgegeven is een bron van inspiratie voor tientallen creatieve geesten op het internet. Zij bewerkten de foto van de kleiduivenschietende Obama op verschillende hilarische manieren.

De populaire website Buzzfeed verzamelde tientallen parodieën van de schietende president. De ene keer lijkt hij mee te spelen in het computerspel "Call of duty" en op een andere foto richt hij de loop van zijn geweer op zijn vicepresident Joe Biden. Ook Osama bin Laden krijgt enkele keren te maken met Obama.

Er mag dan wel gelachen worden om de parodieën, bij de originele foto worden vraagtekens geplaatst. Vooral het tijdstip van de publicatie doet wenkbrauwen fronsen. "Is het niet merkwaardig om die foto te tonen drie dagen voor de president naar Minneapolis trekt om er te vertellen over zijn voorstellen voor wapencontrole?", vragen enkele journalisten zich af.

Feit is wel dat het Witte Huis relatief lang gewacht heeft om de foto te tonen. Het interview waarin hij bekende regelmatig te kleiduivenschieten werd immers op 27 december afgenomen. "Omdat de vraag naar bewijzen maar bleef komen, hebben we ervoor gekozen die foto van afgelopen zomer te tweeten", zegt een woordvoerder van het Witte Huis.

lees ook