Verhoeven heeft spijt van afslaan "Silence of the lambs"

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven heeft er spijt van dat hij ooit het aanbod afsloeg om de regie van de thriller "The silence of the lambs" te doen. "Ik dacht dat het allemaal te duister zou worden en er geen hond naar toe zou gaan", zegt hij in de Volkskrant. "Heel dom dus."

"The silence of the lambs" is gebaseerd op het boek van Thomas Harris. De film vertelt het verhaal van een jonge FBI-agente die jacht maakt op een seriemoordenaar die meisjes ontvoert. Zij moet hiervoor te rade gaan bij Hannibal Lecter, een superintelligente kannibaal.

De film werd uiteindelijk gemaakt door regisseur Jonathan Demme, met acteurs Jodie Foster en Anthony Hopkins in de hoofdrol. De film won de vijf belangrijkste Oscars, die voor beste film, regie, acteur, actrice en scenario. De film wordt beschouwd als een mijlpaal in het thrillergenre.