Zware brand vernielt loodgietersbedrijf

Een grote brand heeft vannacht een loodgietersbedrijf en een aanpalende woning in Vorselaar in de as gelegd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 3.50 uur kreeg de brandweer van Herentals een oproep over een felle brand bij een loodgietersbedrijf aan Niemandshoek in Vorselaar. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al metershoog door het dak.

Omdat het bedrijf in een woonbuurt ligt en er geen specifieke watervoorziening is voor zulke bedrijfsbranden, riep de brandweer de hulp in van de brandweer van Grobbendonk. Beide korpsen konden niet verhinderen dat het hele bedrijfsgebouw en de aanpalende woning van de zaakvoerder in vlammen opgingen. Een achterliggende stal en enkele woningen in aanbouw konden wel worden gevrijwaard.

De bewoners van het huis merkten zelf de brand op en konden de woning op tijd verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen. Omdat er een felle rookontwikkeling was, werden buurtbewoners korte tijd geëvacueerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.