Afscheid van de langste kat ter wereld

Robin Hendrickson en Erik Brandsness uit de Amerikaanse plaats Reno hebben afscheid genomen van hun bekendste huisdier. Hun kat Mymains Stewart Gilligan - kortweg "Stewie" - heeft zijn strijd tegen lymfeklierkanker verloren. Met zijn 123 cm was het de langste kat ter wereld.

Een jaar geleden werd de kanker bij Stewie vastgesteld. De daaropvolgende chemotherapie leek te werken, tot er nieuwe kankercellen werden ontdekt, dit keer in zijn nieren. De 123 centimeter lange kater vocht nog een jaar tegen de ziekte, maar op zijn achtste levensjaar moest hij die strijd staken. Het dier had op Facebook een fanpagina en daar laten fans honderden rouwberichten achter.

Stewie was een Main Coon-kat. Zij behoren tot de oudste natuurlijke kattensoorten. Ze staan bekend om hun kalme en vriendelijke karakter.

lees ook