Dragone creëert opening en slot WK voetbal 2014

Franco Dragone (60) zal de openings- en slotceremonie van het WK voetbal 2014 in Brazilië creëren. Begin januari raakte al bekend dat de onderhandelingen hierover in de finale fase zaten, maar nu is het officieel.

"De contracten zijn getekend in Parijs", meldt de Franco Dragone Entertainment Group. Dragone heeft dus nog 16 maanden om zijn spektakels te creëren, die op 12 juni 2014 (in São Paulo) en 13 juli 2014 (in Rio de Janeiro) zullen plaatsvinden.

Dragone werd geboren in Italië, maar verhuisde op jonge leeftijd naar La Louvière, waar zijn entertainmentbedrijf gevestigd is. Hij is bekend als de ontwerper en regisseur van groots opgezette spektakelshows voor Cirque du Soleil, Céline Dion en andere acts.

De Italiaanse Belg is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft sportevenementen. In 2010 was hij verantwoordelijk voor de openingsceremonie van de Zuid-Amerikaanse Spelen, een soort Olympische Spelen voor Zuid-Amerikaanse atleten. En hij was in 2000 ook de man achter de openingsceremonie van Euro 2000 in Brussel.

Klacht tegen Le Vif

De Franco Dragone Entertainment Group dient een klacht in wegens laster en eerroof tegen Le Vif. Het Franstalige tijdschrift had geschreven dat de entertainmentgroep verdacht wordt van "ernstige internationale fiscale inbreuken", het witwassen van geld, zwartwerk en subsidiefraude.

"Dat artikel maakt ons kwaad", klinkt het. "De vrijheid van meningsuiting is primordiaal, maar niets -zelfs de uitoefening van die vrijheid- rechtvaardigt dat het vermoeden van onschuld aangetast wordt."