Poes vervangt strijkijzer bij Monopoly

Het populaire bordspel Monopoly krijgt een nieuwe pion, in ruil verdwijnt een oude pion. Na een poll via Facebook hebben fans gekozen voor de poes als nieuwe pion.

Al zowat 80 jaar werd het bordspel met dezelfde pionnen gespeeld: de boot, de auto, de hond, de hoed, de schoen, de vingerhoed, de kruiwagen en het strijkijzer (zie foto onderaan).

Maar bij Hasbro, de fabrikant van Monopoly, vonden ze het tijd voor een nieuwe pion. Vorige maand lanceerde Hasbro een verkiezing op Facebook. De gebruikers konden kiezen voor een poes, een robot, een ring, een helikopter en een gitaar. Tegelijk moesten ze ook kiezen welke oude pion er weg moet.

Bij tussentijdse resultaten bij de oude pionnen bleek dat de schoen, de kruiwagen en het strijkijzer het minst populair waren. De hond bleek het populairst. Fans voerden zelfs campagne op de Facebook-pagina voor de pion van hun keuze.

Meer dan 250.000 mensen hebben uiteindelijk hun stem uitgebracht. De poes bleek met voorsprong de populairste pion. In de loop van dit jaar wordt het strijkijzer uit de handel gehaald, ten voordele van de poes.

Critici laten zich laatdunkend uit over de nieuwe pion en zeggen dat Hasbro de traditie van het spel overboord gooit. Maar de meeste mensen zijn enthousiast en heten de poes welkom.

lees ook