Spoorwegpolitie vindt 1.500 gestolen voorwerpen

De Brusselse spoorwegpolitie heeft maandagmorgen 17 huiszoeken uitgevoerd in de Brusselse regio en in Berlare in Oost-Vlaanderen. Daarbij werden 1.500 voorwerpen van verdachte oorsprong gevonden. In totaal werden 11 mensen opgepakt.

De huiszoekingen maken deel uit van een gerechtelijk onderzoek over een net van helers en aanverwante personen. Deze helers en hun kompanen zijn belangrijke afnemers van goederen die in metro- en spoorwegstations of elders werden gestolen.

Tijdens de verschillende huiszoekingen werden meer dan 1.500 voorwerpen van verdachte oorsprong aangetroffen. Het gaat onder meer om tablets, smartphones, laptops, camera's, televisies, fototoestellen, juwelen en fietsen. Het onderzoek zal moeten uitwijzen van welke diefstallen deze voorwerpen eventueel afkomstig zijn.

In totaal werden bij de operatie van de spoorwegpolitie 11 personen opgepakt, van wie er 6 intussen aangehouden zijn. Verder werden 14 voertuigen in beslag genomen, waaronder een gestolen voertuig.

Het is de derde operatie in zijn soort die de Brusselse spoorwegpolitie uitvoert sinds 2008. De vorige dateert van 6 december 2011. Aan de huiszoekingen ging telkens maandenlang speurwerk vooraf.