Treinverkeer Geraardsbergen nog tot donderdag onderbroken

Het treinverkeer van en naar het station van Geraardsbergen is al sinds vanmorgen onderbroken na een brand in een seinhuis. De hinder ontstond vanmorgen, en zal dus nog zeker tot en met de ochtendspits van morgenvroeg duren. Tot zolang rijden er vervangbussen, maar die doen er een stuk langer over.

Technici zijn volop bezig met herstellingen, maar de schade is groot. De NMBS hoopt om morgen in de loop van de dag de eerste treinen opnieuw te laten rijden. "Maar dat zal afhangen van verdere testen, verdere controles en ook om te kijken of de schade definitief hersteld geraakt", zegt Frédéric Petit van Infrabel.

"Dus ik vermoed dat er donderdag misschien al gedeelteijk treinverkeer zal zijn op de verbinding Ath-Geraardsbergen-Denderleeuw, maar niet vanaf de ochtendspits. Voor de andere spoorlijnen zal er sowieso nog enkele dagen vervangend busverkeer zijn. Dat bekijken we stap voor stap."

Momenteel rijden er vervangbussen tussen Geraardsbergen en Zottegem, Ninove, Lessen en Edingen. Die kunnen er tot 30 minuten langer over doen dan de treinen.

Een kortsluiting zou aan de oorzaak liggen van de brand. Door de brand was de overweg op de drukke Astridlaan ook dicht. De politie kwam ter plaatse en liet het verkeer er door de slagbomen slalommen, maar niettemin stond er een lange file.

Er waren trouwens ook problemen in het noorden van de provincie, door een stroomstoring in Sint-Niklaas. Tussen Lokeren en Sint-Niklaas is druk gewerkt en in de namiddag werd alles daar afgerond.