Zieke Morrissey schrapt opnieuw enkele concerten

De Britse zanger Morrissey heeft opnieuw 2 concerten in de VS geannuleerd. Hij is onvoldoende hersteld van zijn recente gezondheidsproblemen. De optredens zullen op een latere datum worden ingehaald.

Morrissey werd eind vorige maand opgenomen in het ziekenhuis. Eerst werd gezegd dat de zanger last had van een maagzweer, maar later bleek dat er bij hem ook Barrettoesofagus is vastgesteld, een aandoening waarbij zich darmslijmvlies in de slokdarm ontwikkelt. De ziekte kan leiden tot slokdarmkanker.

De ex-frontman van The Smiths moest 6 concerten schrappen en had gehoopt om zijn Amerikaanse tournee te hervatten nu zaterdag, maar dat komt dus te vroeg. De concerten op 9 februari in Las Vegas en 10 februari in Phoenix zijn geannuleerd. Ze zullen op een latere datum worden ingehaald, luidt het.

Het volgende concert van de tournee is op 12 februari in El Paso. Of dat zal doorgaan, is nog niet helemaal duidelijk.