"Man maakte echte maaltijd van proevertjes"

In Averbode is vorige week een gulzige klant uit de Colruyt gezet. De man at alle degustatiehapjes op en liet niets meer over voor de andere klanten.

Wie geregeld bij Colruyt gaat winkelen, herkent het wel. Bijna in elke gang met voedingsproducten biedt de supermarkt gratis proevertjes aan, uiteraard met de bedoeling dat klanten die producten dan kopen.

Eén klant in de Colruyt-vestiging in Averbode ging vorige week zijn boekje te buiten door bijna twee uur lang van alle degustatiehapjes te proeven: snoep, alcohol en koffie. Er bleef niets meer over voor de andere klanten.

"De klanten stoorden zich eraan en brachten het personeel op de hoogte. De man was er een echte maaltijd van aan het maken. We hebben die klant aangesproken, na een kleine discussie heeft de gerant hem vriendelijk gevraagd de winkel te verlaten", zegt Jan Derom, persverantwoordelijke van Colruyt, aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

Een Colruyt-medewerker vertelt in de krant Het Laatste Nieuws dat het wel vaker voorvalt dat klanten te veel aan de proevertjes zitten. "Al zijn dat dan vooral kinderen."