"Top gear" komt live naar België

"Top gear", het auto- en motorprogramma van de BBC, komt op 28 april met een liveshow naar België. De locatie is voorlopig nog geheim. In de show voeren presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May en de mysterieuze Stig allerlei spectaculaire stunts uit met auto's en moto's.

"Ook het publiek wordt bij de show betrokken", zegt autopiloot Anthony Kumpen, die de show vorig jaar zag in Nederland. "Je komt dus beter op tijd, anders raak je niet meer binnen." Aan de show komt vuur te pas, botsingen en gekke dingen, zoals autovoetbal.

"Top gear" toert al sinds 2008 met een liveshow, maar die kwam nog nooit naar ons land. Wie als eerste wil weten waar de show precies zal neerstrijken, kan zich registeren op www.topgearlive.be

Het BBC-programma is een van de succesvolste, maar ook duurste, autoprogramma's. Vooral de humoristische aanpak en de gewaagde stunts, maken dat het gesmaakt wordt door een breed publiek. Canvas zendt vanaf 20 maar de 16e reeks van het programma opnieuw uit. Op woensdag 24 april, enkele dagen voor het evenement, start Canvas met de nieuwe 19e reeks.