Acteur Gert Winckelmans riskeert celstraf

Acteur Gert Winckelmans riskeert een celstraf van 8 maanden en een boete van 550 euro, omdat hij een man zou geslagen hebben tijdens een caféruzie. Winckelmans wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.
BELGA/DIRKX

De feiten dateren van eind 2011. Winckelmans was op een feestje in Gent ter gelegenheid van de première van de film "Code 37". Een student uit Evergem raakte samen met een vriend de club binnen waar het feestje plaatsvond.

Er vond een schermutseling plaats, waarbij de student een keiharde slag op zijn oog kreeg. Volgens het slachtoffer zag het er even naar uit dat hij blind zou worden, maar zover kwam het niet. Hij zegt dat Winckelmans hem die klap verkocht heeft, maar de acteur kan zich dat niet meer herinneren. Winckelmans zegt dat hij wilde tussenkomen in een ruzie aan de toiletten en dat hij plots op de grond lag. Hij ontkent dat hij het slachtoffer geslagen heeft. De uitspraak volgt op 20 februari.

Gert Winckelmans is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Simon in de telenovelle "Sara".