Agent raakt zwaargewond in Matongewijk

In de Brusselse Matongewijk is gisteren een politieman zwaargewond geraakt bij een controleactie. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte kon ontsnappen en wordt opgespoord.

Twee inspecteurs van de lokale Brusselse politie trokken rond 16.30u naar een galerij op de Waversesteenweg in het kader van een drugscontrole. Toen ze een verdachte wilden arresteren, bood die hevige weerstand.

Het kwam tot een gevecht, waarbij een van de twee politie-inspecteurs bewusteloos op de grond terechtkwam. Hij man liep een zware hoofdwonde op en bloedde hevig. De verdachte kon ontsnappen in de richting van de Naamse Poort.

De zwaargewonde politieman werd met een MUG-team in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie heeft de man een hersenschudding en lijdt hij aan geheugenverlies. Daarnaast werd zijn rechtersleutelbeen ontwricht. De tweede inspecteur werd lichtgewond.