Elton John van Humperdinck naar Queens of the Stone Age

Elton John speelt mee op de nieuwe plaat van de Queens of the Stone Age. De band heeft een aantal artiesten kunnen strikken voor hun album.

Ook Dave Grohl van Foo Fighters werkt mee aan het album. Hij maakte het nieuws van de samenwerking bekend in het televisieprogramma "Chelsea lately", waar hij de presentatie van Chelsea deze week overneemt. Hij nodigde Elton John uit in het programma en vertelde: "Onlangs hebben Elton en ik samen iets opgenomen, iets wat mensen niet verwachten van ons tweeën."

Voor John was het even aanpassen om met de rockband in te spelen. "Ik kwam net uit de studio met Engelbert Humperdinck, die me in een hele lieve brief om een duet had gevraagd. Dat kon ik niet weigeren. Dus ik ging van Engelbert naar de Queens of the Stone Age, dat was nogal een mindfuck," vertelde hij.

Wanneer het nieuwe album verschijnt, is nog niet bekend. Verder zijn ook Mark Lanegan en Jake Shears van Scissor Sisters op de plaat te horen.