Eregalerij uitgebreid met 4 nummers en 3 artiesten

In het Casino-Kursaal in Oostende heeft de jaarlijkse Eregalerij van Radio 2 en Sabam plaatsgevonden. Vier liedjes werden opgenomen in de Eregalerij en drie artiesten zijn bekroond voor hun hele carrière.
© VRT - Nyklyn

Vier liedjes zijn nieuw in de Eregalerij en verdienen het volgens Radio 2 nu om "klassiekers" genoemd te worden : "More than sympathy" van Ignace Baert uit 1973, "C'est mon bateau" van Jo Lemaire uit 1990, "Ebbenhouten blues" van Wigbert uit 1991 en "Ik hou van u" van Noordkaap uit 1995. Alle 4 de uitvoerders van de nummers waren aanwezig in Oostende om hun prijs in ontvangst te nemen en hun song te brengen.

De 3 artiesten/bands die vanaf vandaag deel uitmaken van de Eregalerij van Radio 2, waren al langer bekend. Ook zij waren er allemaal. De Vlaamse zanger Bart Kaëll bracht onder meer zijn hits "Zeil je voor het eerst" en "Mooi weer vandaag" voor het publiek in Oostende.

Jazzlegende Toots Thielemans speelde dan weer zijn bekendse compositie "Bluesette". De rockers van The Scabs brachten onder andere hun grootste hit "Hard times". Stijn Meuris kwam hen muzikaal bijstaan voor "Matchbox car".

Tijdens de show werd ook even stilgestaan bij het recente overlijden van zanger Bart Van den Bossche. Arne Vanhaecke bracht een van zijn nummers, "Ga met me mee".

© VRT - Nyklyn

Eregalerij zondag op Radio 2 en op Eén

Radio 2 zendt de show uit op zondag 10 februari tussen 13 en 16 uur. En voor het eerst is de Eregalerij ook op tv te zien. Geena Lisa maakt een sfeerverslag van het gala met fragmenten van de show en interviews met de prijswinnaars en de BV’s op de rode loper. Dat wordt ook op zondag 10 februari uitgezonden, om 22.35 uur op Eén.