Groen licht voor masterplan Brusselse Justitiepaleis

De ministerraad heeft het masterplan voor het Brusselse Justitiepaleis goedgekeurd. Dat plan voorziet onder meer in ruimtes voor horeca, commerciële en culturele diensten in het gebouw. De koepel zal worden opengesteld voor het publiek. Alle correctionele activiteiten zullen uit het paleis verdwijnen.

De federale ministerraad heeft vandaag het masterplan voor het Brusselse justitiepaleis goedgekeurd. Het plan heeft verschillende nieuwigheden in petto.

Zo zullen alle correctionele activiteiten verhuizen naar de administratieve gebouwen op het Poelaertplein. Het paleis zelf zal de hoven van assisen, twee vredegerechten, de politierechtbank en het college van procureurs-generaal huisvesten. Het krijgt er ook een assisenhof bij.

De toren met de koepel wordt opengesteld voor het publiek en krijgt op die manier een cultuurhistorische en toeristische functie.

De onderste etages krijgen een socioculturele en commerciële bestemming met ruimte voor souvenirwinkels, horeca en boekhandels.

De ministerraad stelt nu een consultant aan die tegen deze tijd volgend jaar duidelijk moet maken hoe het plan concreet zal worden ingevuld.