Kathedraal van Madrid ontsnapt aan bomaanslag

In de kathedraal van Madrid heeft de politie een bom onschadelijk gemaakt. Een geestelijke had het springtuig in een vuilniszak ontdekt. De kathedraal werd meteen geëvacueerd en niemand raakte gewond. Volgens de politie was de bom door een amateur vervaardigd.
AP2009

De kathedraal  (voluit Santa Maria la Real de La Almudena) bevindt zich in het centrum van Madrid vlakbij het koninklijk paleis. Het was een geestelijke verbonden aan de kathedraal die de bom in een vuilniszak ontdekte. Hij liet het gebouw meteen evacueren en verwittigde de politie. Niemand raakte gewond.

Het springtuig bestond uit een gasfles, 200 gram springstof, een kilogram schroeven en een wekker. De politie kon het snel onschadelijk maken. Het is niet duidelijk wie de bom precies heeft gelegd en of ze überhaupt kon ontploffen.