Limburg geeft 50 miljoen aan actieplan Limburg

De bestendige deputatie van de provincie Limburg maakt 50 miljoen euro vrij voor het SALK, het Strategisch Actieplan Limburg. De provincie haalt het geld uit de financiële reserves die ze de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

De deputatie wil ook het beleid van de provincie de komende jaren zo veel mogelijk afstemmen op het actieplan. "Nu we in Limburg in moeilijk vaarwater komen, is het belangrijk dat we met eensgezindheid achter het plan staan", zegt gedeputeerde van Financiën Frank Smeets.

"Het is ook belangrijk dat we de prioriteiten die nu gesteld worden en de voorstellen die in het plan staan, dat we daar volop op inzetten. We moeten ons daarop focussen, prioriteiten stellen en we moeten onze middelen, onze mensen en onze plannen daarop afstemmen."