Ongeval met vluchtmisdrijf in centrum van Gent

Bij een verkeersongeval op het Woodrow Wilsonplein in Gent zijn vanmorgen twee gewonden gevallen. Een dronken man van 26 reed met zijn wagen een fietsster aan en raakte even later een voetganger. Hij pleegde vluchtmisdrijf maar werd al snel door de politie ingerekend. De fietsster is er erg aan toe.

Het ongeval vond plaats omstreeks kwart voor acht ter hoogte van de bibliotheek op het Woodrow Wilsonplein aan het Zuid in Gent. Een wagen reed met hoge snelheid een fietsster aan en botste daarna tegen een geparkeerde wagen. Hij kwam tot stilstand tegen een wafelkraam even verderop. Daarbij werd een voetganger geraakt.

Vervolgens pleegde de bestuurder vluchtmisdrijf. Omdat het ongeval in volle ochtendspits gebeurde, waren er veel getuigen. Ze politie kon hem dan ook vrij snel oppakken. Het gaat om een man van 26 uit Gent. "Volgens de eerste vaststellingen was hij dronken", zegt An Schoonjans van het parket. "Gezien de ernst van de feiten vragen we om zijn aanhouding."

De voetganger raakte slechts lichtgewond maar de fietsster is er erg aan toe. Het meisje van 21 uit Lokeren is nog altijd in kritieke toestand.

Naast rijden onder invloed en het plegen van vluchtmisdrijf, reed de man ook veel te snel. Hij zou 70 tot 80 kilometer per uur gereden hebben terwijl de limiet op die plaats op 30 ligt. Een deskundige moet de precieze omstandigheden nu verder onderzoeken.