Tientallen doden bij busongeval in Zambia

Bij een zwaar busongeval in Zambia zijn minstens 53 mensen omgekomen. De bus was onderweg naar de hoofdstad Lusaka toen hij frontaal op een lichte vrachtwagen botste. 22 gewonden werden naar het ziekenhuis overgebracht. Een inhaalmanoeuvre van een sportvoertuig zou aan de basis van het ongeval liggen.
AP2013

Het ongeval gebeurde donderdagochtend zo'n 100 kilometer ten noorden van Lusaka. De postbus met tientallen passagiers was naar de hoofdstad onderweg. Toen een sportvoertuig de bus wilde inhalen, botste het frontaal op een lichte vrachtwagen die uit de andere richting kwam. De vrachtwagen raakte van zijn rijvak af en kon de bus niet meer ontwijken.

De klap was bijzonder hevig. Zeker 53 inzittenden van de bus zijn omgekomen. 22 anderen zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een woordvoerder van de politie kunnen reddingswerkers nog steeds niet helemaal in het wrak van de bus binnendringen.

President Michael Sata heeft meteen zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de overledenen. De crash is een van de ergste in de recente geschiedenis van Zambia.