Treinbegeleider krijgt klappen in Antwerpen

Tussen de stations van Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem hebben enkele jongeren gisterenavond rake klappen uitgedeeld aan een treinbegeleider. Dat bevestigen zowel de NMBS als infrastructuurbeheerder Infrabel. De reizigers hadden naar verluidt geen geldig vervoersbewijs op zak. De treinbegeleider is 14 dagen werkonbekwaam.

Het incident deed zich voor omstreeks 22 uur tussen de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem in een trein onderweg naar Gent.

Volgens Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken bevonden zich twee jongens en een meisje in een rijtuig van eerste klasse zonder geldig vervoersbewijs op zak. Minstens een van hen verzette zich toen de treinbegeleider hun vervoersbewijs wilde controleren. De begeleider kreeg slagen op de ribben en de rug.

"Begeleider verzorgde verder dienst"

Een werknemer van Infrabel die in Antwerpen-Berchem opstapte om de trein naar huis te nemen, zag alles gebeuren. "Onze werknemer heeft de treinbegeleider gevraagd of die hulp nodig had", zegt Baeken. "Samen hebben ze de reiziger met zachte dwang uit de trein gezet. Ook de twee andere reizigers zijn afgestapt."

Het slachtoffer is in principe 14 dagen werkonbekwaam maar zou volgende week toch opnieuw aan de slag willen. "De begeleider heeft de dienst trouwens verder verzorgd zodat de trein alsnog tijdig ter bestemming is geraakt", voegt NMBS-woordvoerder Bart Crols nog toe.