Treinen van en naar Geraardsbergen rijden weer

Omstreeks 15.30 uur is de eerste trein vanuit Denderleeuw richting Geraardsbergen en Aat vertrokken. Rond 17 uur vertrok ook de eerste trein uit de andere richting vanuit Aat naar Geraardsbergen. Het treinverkeer van en naar Geraardsbergen lag sinds gisteren stil na een brand in een seinhuis.

De problemen zijn wel nog niet helemaal van de baan. Op de andere lijnen richting Ninove, Zottegem en Edingen moeten de treinlijnen nog worden getest en zet de NMBS negen vervangbussen in.

Dagelijks passeren goed 200 treinen in het station van Geraardsbergen. "Dat betekent dat duizenden reizigers impact ondervinden", zei Frédéric Petit van Infrabel vanochtend.

De brand, die gisterenochtend uitbrak in het seinhuis, is veroorzaakt door een defecte kabel van de bovenleiding (kleine foto). Die kabel, goed voor 3.000 volt, is losgekomen en op de spoorinstallatie terechtgekomen. Dat veroorzaakte een kortsluiting in de technische post met de apparatuur en in het seinhuis.