Twee uur aanschuiven na ongeval Vierarmentunnel

Een kettingsbotsing met zes voertuigen in de Vierarmentunnel in Tervuren heeft de ochtendspits vanuit Wallonië erg verstoord. Het verkeer moet twee uur aanschuiven op de Buitenring.

Oorzaak van de verkeersellende is een kettingbotsing met zes voertuigen in de Vierarmentunnel in Tervuren middenin de ochtendspits. Volgens de brandweer van Overijse raakte daarbij slechts één bestuurder lichtgewond, maar vier van de zes voertuigen moesten getakeld worden. Daardoor is in de Vierarmentunnel één van de twee beschikbare rijstroken versperd.

"Dat heeft gevolgen voor het verkeer op de Buitenring en op de E411 vanuit Waver", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De E411 sluit even voor de Vierarmentunnel aan op de Buitenring, aan het Leonardkruispunt, waardoor al dat verkeer daar samenkomt. Als dan ook nog één van de twee rijstroken in de tunnel versperd raakt, is de hinder meteen groot."