Volgende Gordel wordt groter evenement

De Gordel, het jaarlijkse fiets- en wandelevenement voor Vlamingen in de rand rond Brussel, zal dit jaar sterk uitgebreid worden. Dat meldt Ring TV, dat een ontwerpnota van de Vlaamse regering heeft kunnen inkijken. Er zullen 40 gemeenten aan deelnemen uit de groene gordel rond Brussel.
Bij de vorige editie was al gezegd dat het laatste klassieke Gordel zou zijn.

Volgens de ontwerpnota wordt De Gordel anders en groter. Vroeger ging het alleen om de 19 randgemeenten rond Brussel, nu zullen er 40 Vlaamse gemeenten uit de groene rand rond Brussel aan deelnemen. Ook in de zomer zullen dagjesmensen aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen.

Vorig jaar had Carla Galle, de voorzitter van organisator Bloso, al aangekondigd dat het de laatste klassieke editie van de Gordel was en dat het tijd werd voor iets anders.

Hoe die verdieping er concreet zal uitzien is nog niet bekend. Morgen bespreekt de ministerraad de ontwerpnota. Wat wel blijft is het grote evenement op de eerste zondag van september.