Zoekactie naar moordende ex-agent in Los Angeles

In en om Los Angeles zijn duizenden agenten op zoek naar een ex-collega die al enkele moorden gepleegd heeft en zijn gewezen collega's bedreigd heeft. De man werd in 2008 ontslagen omdat hij valse verklaringen had afgelegd, en daar wil hij nu wraak voor nemen.
AP2013
Agenten bewaken het hoofdkwartier van de politie in Los Angeles.

De zoekactie begon toen de oud-politieagent gekoppeld werd aan de moord op de dochter van een politieagent die hem vertegenwoordigde tijdens de procedure die leidde tot zijn ontslag, en haar verloofde. De politie verdenkt hem ook van schietpartijen in steden ten oosten van Los Angeles waarbij een agent gedood werd en een andere gewond raakte.

Intussen heeft de man een manifest op Facebook geplaatst waarin hij dreigt met "onconventionele en asymmetrische oorlogsvoering tegen mensen in het uniform van de politie van Los Angeles". Sindsdien heeft de politie een waarschuwing verspreid en agenten gestuurd naar een aantal mogelijke doelwitten. Ook zijn agenten op de motorfiets van de straat gehaald omdat zij een makkelijk doelwit zouden zijn.