"Kris Peeters is ons boegbeeld voor 2014"

"Kris Peeters wordt ons boegbeeld voor de verkiezingen van 2014", zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in "De ochtend". Hij bevestigt daarmee wat zijn partijgenoot en vicepremier Steven Vanackere gisteren zei in "Villa Politica".

"Het verbaast me een beetje dat dit zo'n groot nieuws is", zegt Beke. "Kris Peeters is als Vlaams minister-president de leider van 6 miljoen Vlamingen. Hij bereidt de toekomst van die Vlamingen voor, onder meer met de zesde staatshervorming. Hij is dan ook een sterk merk."

Het is volgens Beke evenwel niet aan de orde of Peeters nu een Vlaams of een federaal boegbeeld wordt. "We zullen sterke lijsten opstellen voor zowel het Vlaams, het federaal en het Europees parlement. Wie waar terechtkomt is nu niet aan de orde", zegt Beke. "Het gaat nu niet om de job van Kris Peeters, maar om de duizenden mensen die hun job verloren hebben of dreigen te verliezen."