Britse "superproducer" Paul Epworth bekroond

De Brit Paul Epworth heeft van de Britse Music Producers Guild (MPG) de award voor producer van het jaar gekregen. Epworth, die onder meer samenwerkte met Adele, Florence + the Machine en Bloc Party, krijgt daardoor automatisch ook de Brit Award voor beste producer.
AP2012
Epworth vorig jaar bij de uitreiking van de Grammy Awards

Epworth krijgt de award in het bijzonder voor zijn productiewerk aan "Ceremonials", het tweede album van Florence + the Machine. Zangeres Florence Welch (kleine foto) prees op de uitreiking Epworths "gebrek aan angst en compromisbereidheid". Ze zei ook dat hij haar muziek een uniek geluid heeft gegeven en dat hij de enige producer is met zie wil werken.

Epworth is een veelgevraagd producer wereldwijd. Zo werkte hij al samen met U2, Primal Scream, The Rapture, Kate Nash, Maxïmo Park en Bloc Party. Hij is daarnaast ook actief als songschrijver. Samen met zangeres Adele schreef hij "Rolling in the deep" en hij won daarvoor een Grammy in 2012.

Hij en Adele hebben ook samen het Bondnummer "Skyfall" gemaakt, waarmee ze genomineerd zijn voor een Oscar. Eind deze maand weet de Britse producer of hij die award in ontvangst mag nemen. Epworth wint nu ook automatisch de Brit Award voor beste producer. De Brit Awards, de belangrijkste Britse muziekprijzen, worden uitgereikt op 20 februari.

Op de uitreiking van de MPG Awards werd ook de 87-jarige George Martin in de bloemetjes gezet. Martin, die het eerste album van The Beatles producete, kreeg een prijs voor zijn ganse oeuvre. Oud-Beatle Paul McCartney liet via een videoboodschap zijn appreciatie blijken.