Criminaliteit Brussel-Noord daalde met 12 procent

De politiezone Brussel-Noord noteerde vorig jaar 12 procent minder criminele feiten. Het gaat om de laagste criminaliteitscijfers in tien jaar. Er waren wel meer inbreuken op de vreemdelingenwet en ook meer drugsdelicten. De zone Brussel-Noord omvat de gemeenten Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node. Het is de dichtstbevolkte politiezone van het Brussels Gewest.

Woordvoerder Roger De Beule wijt de daling van de misdaad aan de nabijheid van de politie, haar goede kennis van het terrein en haar inspanningen om snel te reageren op problemen. "Er wordt gewerkt aan een globaal plan voor een snelle interventie in samenwerking met externe partners en het parket, luidt het.

Er zijn wel meer overtredingen vastgesteld op de vreemdelingenwet en ook meer drugsdelicten. Volgens de politie is dat het resultaat van de vele gerichte acties op dat vlak.