Video player inladen ...

Debat Vermeersch-De Wever zorgt voor kijkcijferrecord

Het debat tussen moraalfilosoof Etienne Vermeersch en N-VA-boegbeeld Bart De Wever woensdagavond in "Reyers laat" kon 449.030 kijkers boeien. Dat is een absoluut record voor het programma, dat daarmee een marktaandeel van 30 procent haalde.

Het debat kwam er naar aanleiding van een opiniestuk van Vermeersch (foto), waarin hij duidelijk maakte dat hij De Wever graag eens op zijn fouten wou wijzen wat betreft zijn visie op "de Verlichting". De redactie van "Reyers laat" stuurde een uitnodiging naar De Wever en die ging erop in.

Het programma werd voorafgegaan door de oefenmatch van de Rode Duivels tegen Slovakije. Dat maakte dat er een groot kijkerspotentieel was. Bij de start van "Reyers laat" had Canvas drie keer meer kijkers dan op een gewone woensdagavond. Daarna kwamen er alleen maar kijkers bij. Er was een piek om 23.10 uur, meer dan 20 minuten na het begin van de uitzending. Ook op Twitter werd de uitzending druk becommentarieerd.

Herbekijk hier de uitzending

Video player inladen ...