Dolor opent groepsclaim tegen Electrabel

Belangenvereniging Dolor wil van Electrabel een compensatie voor de jarenlang te duur betaalde elektriciteit. Dolor heeft een groepsclaim in het leven geroepen waarop klanten vanaf vandaag kunnen inschrijven.

Dolor wil naar eigen zeggen opkomen voor de bedrogen klanten van Electrabel. "Dit is het zoveelste element in de soap rond Electrabel, de onwettige distributietarieven en het feit dat hierdoor energieprijzen kunstmatig hoog worden gehouden", aldus Hendrik Boonen van Dolor. "Ik vind dit weerzinwekkend want het resultaat is dat de grote winsten voor de energiebedrijven zijn en alle lasten op de rug van de consument komen."

Het auditoraat voor de Raad voor Mededinging oordeelde gisteren dat Electrabel gedurende verscheidene jaren te hoge tarieven aanrekende voor elektriciteit. Electrabel riskeert hiervoor een boete van 56 miljoen euro. De energieproducent betwist de aantijgingen.

Dolor spande eerder al een groepsclaim tegen Electrabel aan wegens het vragen van onwettige distributiekosten. De uitspraak in die zaak valt eind dit jaar.