Gerechtelijk onderzoek naar hackers familie Bush

In de Verenigde Staten is een gerechtelijk onderzoek gestart naar het hacken van de e-mails van de familie Bush. Dat meldt de woordvoerder van de familie. In totaal zouden zes mailboxen zijn gekraakt.

De website The Smoking Gun had eerder al bericht dat hackers informatie van verschillende mailboxen van de familie Bush hebben gekraakt. Het gaat om persoonlijke foto's en correspondentie van onder anderen George Bush junior en George Bush senior.

Er zijn onder meer foto's van George W. Bush junior die een schilderij maakt van zichzelf onder de douche. Een andere foto toont George Bush senior in het ziekenhuis. Er zijn ook vertrouwelijke adressenlijsten, telefoonnummers en berichten tussen familieleden gehackt.

Er zouden in totaal zes mailboxen zijn gekraakt, onder meer de mailboxen van Dorothy Bush Koch en die van Jim Nantz, een sportverslaggever bij CBS en een vriend aan huis bij de familie Bush.