Muziekleraars kunnen ook een Grammy winnen

Ook muziekleraars maken voortaan kans op een Grammy Award. Dat heeft de baas van de Recording Academy Neil Portnow bekengemaakt. Volgend jaar zal voor het eerst een Grammy uitgereikt worden aan een muziekleerkracht.

"Met veel toewijding willen we de muziek van het verleden, heden en toekomst bewaren", zei Portnow. "Muziekonderwijs is misschien het meest wezenlijke deel van de missie van de Grammy Foundation."

Zowel kleuteronderwijzers als leraars in het hoger onderwijs maken kans. Leerlingen, studenten en collega's kunnen online kandidaten nomineren. De prijs zal uitgereikt worden de dag voor de officiële Grammy Award-show.

Nu zondag worden voor de 55e keer de Grammy Awards uitgereikt, de belangrijkste muziekprijzen in de Verenigde Staten. Dit jaar worden er prijzen uitgereikt in 81 categorieën, waarin alle muziekgenres aan bod komen.