Patti Smith treedt in juni twee keer op in België

De Amerikaanse zangeres Patti Smith komt op 24 juni naar de Ancienne Belgique in Brussel. De dag nadien staat ze op het podium in het Brugse Concertgebouw. Smith zal er haar nieuwe album "Banga" voorstellen.

Patti Smith wordt vaak "The godmother of punk" genoemd. Ze is dan ook een van de grondleggers van het genre en is bekend om haar mix van poëzie en rock.

Haar bekendste nummer dateert al van 1978, "Because the night". Doorheen de jaren bleef Patti Smith schrijven en exposeren. Ze is ook een mensenrechtenactiviste. Het magazine Time zette haar in 2011 in zijn lijst van honderd meest invloedrijke mensen ter wereld en rockmagazine Rolling Stone in die van de honderd grootste artiesten.

Bijna vijfendertig jaar na haar grootste successen, bracht Patti Smith in juni vorig jaar haar elfde studioalbum, "Banga", uit. Enkele weken na de release stond ze nog op het podium van het Rivierenhof in Antwerpen, en dat doet ze in juni nog eens over in Brussel en Brugge.

De ticketverkoop voor Brugge start op vrijdag 15 februari, voor Brussel is nog geen datum vastgelegd.