Tomorrowland grijpt naast Amerikaanse Award

Het Belgische dancefestival Tomorrowland heeft naast de prijs gegrepen voor internationaal muziekfestival van het jaar op de Amerikaanse Pollstar Awards. Het Schotse T in the Park ging met de award aan de haal.

De Poll Star Awards werden gisteren voor de 24e keer uitgereikt. Internationale professionals uit de muziekscène konden voor hun favorieten stemmen in dertig categorieën. Naast organisatoren van concerten, festivals en tournees worden op de Pollstar Awards ook onder meer artiesten en makelaars in de bloemetjes gezet.

In de categorie International Music Festival of The Year was dit jaar ook het Belgische Tomorrowland genomineerd. Maar de prijs ging uiteindelijk naar het rockfestival T in the Park in het Schotse Balado.

Tomorrowland kan in maart wel nog worden uitgeroepen tot Best Music Event op de International Dance Music Awards in Miami, een prijs die het ook vorig jaar al won.

Morgen gaat om 11 uur de voorverkoop van Tomorrowland van start voor de Belgische festivalgangers. De helft van de 180.000 tickets zijn daarvoor gereserveerd. Enkel wie zich al registreerde op de website, kan zaterdag proberen tickets te bemachtigen. Op 16 februari is er wel nog de wereldwijde ticketverkoop. Vorig jaar was het festival in een mum van tijd uitverkocht.

Tomorrowland vindt dit jaar plaats van 26 tot 28 juli in Boom, met onder meer Steve Aoki en Armin van Buuren op de affiche. Gisteren werd daar nog Sebastian Ingrosso aan toegevoegd.