Twee mensen neergestoken in metrostation Simonis

In het metrostation Simonis, in Koekelberg, zijn gisteravond twee mensen neergestoken. De jonge dader stak een eerste persoon in de buik na een woordenwisseling. Ook een vrouw die het slachtoffer hulp wou bieden kreeg een messteek. De slachtoffers verkeren intussen niet meer in levensgevaar.

De slachtoffers werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren intussen niet meer in levensgevaar. Het station Simonis werd na het geweld gesloten. De dader ging er na de feiten vandoor en is nog steeds spoorloos.

Meer informatie over de juiste omstandigheden van de steekpartij is er voorlopig niet. De slachtoffers konden nog niet worden verhoord.

Er waren gisteravond trouwens ook problemen op de Brusselse metrolijnen 1 en 5 nadat een reiziger in het station Kunst-Wet onwel was geworden. Het slachtoffer viel op de sporen tussen twee wagons van een stilstaande metro en raakte lichtgewond.