Verschillende ongelukken door gladde wegen

Door de winterse buien waren de wegen vanmorgen hier en daar gevaarlijk glad. Vooral rond Antwerpen gebeurden verschillende ongelukken. In Ranst gebeurde ook een zwaar ongeluk met een spookrijder. Tot de middag blijft er kans op winterse buien.
bron: Marnik Aerts

Vanmorgen vroeg sneeuwde het hier en daar vrij hevig, waardoor de linkerrijstrook op de snelwegen soms moeilijk berijdbaar was. Op veel plaatsen was het ook gevaarlijk rijden door watergladheid.

Op de autosnelwegen rond Antwerpen gebeurden verschillende ongelukken. Op de aansluiting van de E34, komende van Antwerpen richting Eindhoven en Turnhout, stond een vrachtwagen in schaar. De oprit was volledig versperd.

Op de E313/E34 was de afrit Wommelgem een tijd versperd door een wagen die op zijn dak was beland (foto boven). Een van de passagiers werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, de bestuurder en een andere passagier raakten lichtgewond.

In Ranst, op de aansluiting van de E313 en E34, botste een spookrijder met een vrachtwagen. De auto reed in de bocht van de E313 naar de E34 in de verkeerde richting en verraste zo een vrachtwagenbestuurder. De vrachtwagen belandde in de lagergelegen berm (foto onder), de bestuurder van de auto raakte gewond. Dat laatste ongeluk is wellicht wel niet te wijten aan het winterweer.