Eerste lading Tomorrowland-tickets meteen de deur uit

De eerste lading tickets voor Tomorrowland is de deur uit. De Belgische voorverkoop voor het dancefestival is vanochtend om 11 uur gestart, maar alle 90.000 tickets waren om 11.12 uur al verkocht. Volgende zaterdag is er nog een verkoopdag, dan kunnen zowel buitenlandse als Belgische festivalgangers vanaf 17 uur nog een ticket proberen te bemachtigen.
©Chris Stessens

Wie een ticket wilde kopen, moest zich dit jaar op voorhand registreren. De organisatie had dat systeem ingevoerd omdat de stormloop op de onlineverkoop te groot werd en omdat er vorig jaar grote problemen waren met de voorverkoop.

Ook dit jaar was de vraag naar tickets weer veel groter dan het aanbod, met veel frustratie bij de geïnteresseerden die niet aan een ticket geraakten tot gevolg. Er waren ook problemen met de betalingen via Bancontact/Mister Cash. De organisatie benadrukt dat de problemen niets te maken hadden met hun eigen ticketsysteem. "Wie voor 11.12 uur zijn bestelling plaatste en betalingsproblemen had, zal zijn ticket de komende dagen nog kunnen betalen. Paylogic zal de betrokkenen een mail sturen", belooft de organisatie via zijn Facebookpagina.

Tomorrowland vindt op 26, 27 en 28 juli plaats in het recreatiedomein De Schorre in Boom. Op de affiche staan onder anderen Tiësto, Avicii, Armin van Buuren en Steve Aoki.