Opnieuw krachtige naschok op Salomonseilanden

Vier dagen na de zware zeebeving rond de Salomonseilanden in de Stille Oceaan, is het gebied opnieuw getroffen door een krachtige naschok. De aardbeving met een kracht van 6,5 deed zich voor rond 22.02 uur Belgische tijd. Volgens het Pacific Tsunami Warning Center bestaat er geen risico op een tsunami.

Het epicentrum van de nieuwe aardbeving bevond zich 29 kilometer ten zuidwesten van Lata, de grootste stad op het eiland Nendo. De haard bevond zich op een diepte van 18 kilometer, aldus het Amerikaanse Geofysisch Instituut USGS.

Het Australische instituut Geoscience maakt eveneens melding van een schok met magnitude 6,5, maar situeert de haard wel op een diepte van 36 kilometer.

Woensdag deed zich rond de Salomonseilanden een aardbeving met een kracht van acht voor, gevolgd door een tsunami (foto). Daarbij zijn al minstens dertien mensen om het leven gekomen.