Spaanse premier Rajoy toont belastingaangiften

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft vandaag zijn belastingaangiften en zijn vermogen van de voorbije jaren openbaar gemaakt. Rajoy wordt er al een tijdje van beschuldigd geld uit een zwarte partijkas te hebben ontvangen, maar de premier ontkent de zaak.
AP2013

De Spaanse media hebben de voorbije week uit een lijst met namen geciteerd van politici van de Partido Popular die in het zwart geld zouden hebben ontvangen van privébedrijven. Ook de naam van de Spaanse premier Mariano Rajoy dook op in de lijst.

Rajoy heeft de aantijgingen van meet af aan ontkend. In de hoop een einde te brengen aan de geruchtenmolen, publiceerde de premier vandaag de details van zijn inkomen tussen 2004 en 2011. De huidige regeringsleider kreeg in die periode jaarlijks tussen de 112.015 en 147.620 euro aan loon, met daarnaast nog inkomsten uit investeringen in staatspapier, aandelen en vastgoed.

Eind januari publiceerde de Spaanse krant El Pais dat Rajoy tussen 1997 en 2008 jaarlijks zo'n 25.000 euro in het zwart zou hebben ontvangen van bedrijfsleiders.