Twaalfjarige vliegt zonder ticket naar Malaga

Een twaalfjarige jongen uit Brussel is op Brussels Airport in een vliegtuig naar Malaga kunnen stappen, zonder dat hij een identiteitsbewijs of een ticket bij zich had. Dat stond vanmorgen in Het Nieuwsblad en werd intussen bevestigd door Jetairfly.

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly bevestigt dat vrijdag een jonge passagier zonder boardingpass aan boord van een vliegtuig naar de Spaanse stad Malaga is meegevlogen. De luchtvaartmaatschappij geeft nu volledige prioriteit aan "een zeer grondig onderzoek" van dit voorval.

Jetairfly benadrukt dat de passagierscontrole steeds op twee vlakken gebeurt. Toch stelt de luchtvaartmaatschappij vast dat de twaalfjarige jongen toegang tot de luchthaven en het vliegtuig kreeg. Jetairfly heeft intussen een schorsing gevraagd van de betrokken afhandelaars die de toegangscontrole tot het vliegtuig uitvoerden. Ook is een gerechtelijk onderzoek gestart.

BELGA