13-jarige rijdt met auto tegen huis in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas heeft een jongen van 13 jaar zaterdagnacht met de auto van zijn ouders een huisgevel geramd. De jongen verloor de controle over het stuur toen een politieploeg de auto aan de kant wou zetten, zegt de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 4 uur in de Leopold II-laan in Sint-Niklaas. De politieagenten merkte een auto op, waarvan ze aan de hand van het rijgedrag dachten dat de bestuurder geïntoxiceerd was.

"Toen de politieploeg de wagen aan de kant wou zetten, verloor de bestuurder de controle over het stuur. Hij botste tegen de gevel van een woning. De schade was aanzienlijk en veiligheidshalve moest de woning worden gestut", zegt Danny Piessens, permantieofficier van de lokale politie van Sint-Niklaas.

De jongen nam wellicht zonder toestemming de sleutel van de wagen van zijn ouders. Hij had enkele kilometers gereden toen het ongeval gebeurde. Het jeugdparket zal moeten beslissen of de jongen maatregelen opgelegd krijgt. Mogelijk draaien zijn ouders op voor de schade.