Er wordt opnieuw sneeuw verwacht

Komende nacht trekt opnieuw een sneeuwzone over ons land. Het is nog onduidelijk waar en wanneer het precies gaat sneeuwen, maar het Vlaams Verkeerscentrum verwacht mogelijk hinder tijdens de ochtendspits.
Archieffoto

Komende nacht zal een sneeuwbui van west naar oost over ons land trekken. Op sommige plaatsen kunnen de sneeuwbuien erg hevig zijn. Ook in de ochtendspits kan er nog lichte sneeuw vallen.

"Het is vooral opletten voor gladheid en voor de slechte zichtbaarheid op de wegen", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Voor de ochtendspits geldt een algemene waarschuwing voor gladheid op kleinere wegen en op de linkerrijstroken op de hoofdwegen."

De strooidiensten zullen komende nacht volop aan de slag gaan, maar het is niet zeker dat alle wegen sneeuwvrij zullen zijn voor de ochtendspits. "Dat betekent dat het behoorlijk gevaarlijk kan zijn voor de vroege vogels", aldus Beeckman nog.