Minstens 36 doden tijdens hindoefeest in India

In India zijn bij het religieuze feest Kumbh Mela minstens 36 mensen omgekomen toen een voetgangersbrug instortte. Dat heeft minister van Transport Pawan Kumar Bansal meegedeeld. Door de massapaniek zijn er ook veel gewonden gevallen.
AP2013

Het religieuze Kumbh Mela-festival in India kende vandaag een hoogtepunt met meer dan dertig miljoen hindoepelgrims. Die namen een bad op de plaats waar drie heilige rivieren Ganges, Yamuna en Saraswati samenvloeien, in de hoop hun zonden weg te wassen.

Toen de bedevaarders met zijn allen naar huis wilden gaan, veroorzaakte dat een enorm gedrang aan het treinstation. Er braken stukken van de voertgangersbrug af, waardoor mensen in de diepte stortten en op de sporen terechtkwamen.

Er heerste veel paniek en de dodentol is intussen opgelopen tot twintig. Door de chaos zijn er ook verschillende gewonden gevallen.