Opnieuw gevechten tussen Malinese leger en rebellen

In Gao, in het noorden van Mali, zijn er opnieuw gevechten uitgebroken tussen Malinese regeringstroepen en radicaal-islamitische rebellen. Gisteren en eergisteren waren er ook al twee zelfmoordaanslagen in de omgeving van Gao.
AP2013

In Gao is het vandaag tot gevechten gekomen tussen Malinese regeringstroepen en rebellen van MUJAO, de Beweging voor Eenheid en Jihad in West-Afrika. De gevechten tussen reguliere troepen en islamisten vonden plaats in het centrum van de grootste stad van Noord-Mali.

Journalisten ter plaatse hebben het over hevige vuurgevechten. De straten van Gao liggen er verlaten bij, de bewoners houden zich schuil in hun woningen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd Gao ook opnieuw opgeschrikt door een zelfmoordaanslag. Niemand raakte daarbij gewond. Het ging al om de tweede, weliswaar mislukte, aanslag in twee dagen tijd.