Parket keert terug naar plaats vliegtuigcrash Charleroi

Op de luchthaven Brussels South in Charleroi hebben onderzoekers van het parket vanmorgen 'nieuwe onderzoeksdaden" verricht naar de dodelijke crash met een Cessna-vliegtuigje gisteren. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Intussen verloopt het vliegverkeer van en naar Charleroi weer normaal. Ter compensatie van de geschrapte vluchten gisteren zijn er vandaag vijf extra vluchten ingepland.

De onderzoeksrechter en het parket zakten vanmorgen af naar de luchthaven van Charleroi. Het gerecht is een onderzoek gestart naar de exacte omstandigheden van het ongeluk. Toch is er nog geen sprake van een wedersamenstelling, zo benadrukte het parket. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar de weersomstandigheden en ijsvorming op het Cessna-vliegtuig zouden aan de basis kunnen liggen van de crash.

Toen het vliegtuig opsteeg, vroor het op de luchthaven 6 graden onder nul. De piloot deed geen beroep op de middelen die de luchthaven ter beschikking stelt om vliegtuigen ijsvrij te maken.

Bij de crash van een Cessna kwamen gisteren vijf mensen van eenzelfde familie om het leven. Het vliegtuigje kreeg problemen bij het opstijgen, waarop de piloot naar de luchthaven terugkeerde. Het toestel stortte echter neer naast de landingsbaan.

Intussen is er ook een autopsie gebeurd op het lichaam van de piloot van het vliegtuigje. Meer informatie daarover is niet bekend.

Vijf extra vluchten

De vijf extra vluchten zijn alle vijf Ryanair-vluchten. "Het is de carnavalperiode en alle vliegtuigen zitten vol. Ryanair heeft daarom besloten zondag vijf vluchten toe te voegen", zegt Mélissa Milioto, woordvoerster van de luchthaven van Charleroi.

Ook de website van de luchthaven is opnieuw toegankelijk. Gisteren werd die offline gehaald omdat de site overbelast was. Er bleef alleen een pancarte over met enkele telefoonnummers. Rond 8 uur vanmorgen was de website opnieuw online.