Partij van Tunesische president trekt zich terug

Een van de coalitiepartijen is bereid ontslag te nemen uit de regering van Tunesië. Het gaat om de partij Congres voor de Republiek, die drie ministers in het kabinet had. Wat de gevolgen daarvan zijn, is nog niet duidelijk.

De drie ministers in de Tunesische regering die lid zijn van de CPR (Congres voor de Republiek), de centrumlinkse lekenpartij van president Moncef Marzouki, zullen morgen hun ontslag aanbieden uit de regering van premier Hamadi Jebali (foto).

De CPR wil dat de grootste regeringspartij, het islamitische Ennahda, ermee akkoord gaat dat twee van haar belangrijkste ministers, die van Buitenlandse Zaken en van Justitie, opstappen.

De toestand in Tunesië wordt daarmee met de dag chaotischer. Afgelopen woensdag werd oppositieleider Ckokri Belaid doodgeschoten, wat leidde tot massaprotesten.